Zápis z oddílové rady konané 2.5.2004 v klubovně na Skalce ( 9.00 – 10.10hodin )

 

Přítomni : Roy, Bedřich, Rama, Closeo, Bidlo, Filip, Fanda, Sumeček

Hosté : Hopsa, Ninik,

Neomluveni : Anče, Brůča a Olejář (měly přijít jako hosté).

Omluven : Vitamín

 

1, Hlášení – protože nám chybí několik hlášení, tak je to jednoznačně chyba rádce a podrádce. Proto bylo rozhodnuto, že za chybějící hlášení rádce a podrádce dostávají jako neomluvenou schůzku a ostatní členové z družiny dostávají pouze polovinu bodů.

2, Bodování – seznámení s bodováním za duben 2004 a předání diplomů.

3, Brigáda šutry – protože nás přišlo málo, tak jsme neudělali vše co jsme měli a proto  jsme obdržely jen 600Kč.

4, Klíče od chaty – náhradní klíče od chaty byli předány bratru Ramovi.

5, Na základě podmětu bratra Ramy, byl přednesen návrh na výměnu podrádce u Rysů bratra Sumečka. Jelikož bratr Sumeček nejevil zájem spolupracovat na programu přípravy schůzky a plnit dané úkoly, byl na základě hlasování Sumeček odvolán. Jako podrádce u Rysů byl po hlasování jednohlasně zvolen bratr Filip, který tuto funkci přijal.

6, Jelikož Brůča a Olejář se nedostavili přes pozvání na oddílovou radu, bylo nutno o nich jednat bez jejich přítomnosti. Byli projednány závažné okolnosti týkající se kouření a požívání alkoholických nápojů na veřejnosti, které vyvrcholili na školní akci –„Vodopád“. Po zvážení všech argumentů byli bratři Brůča a Olejář jednohlasně vyloučeni z našeho oddílu.

7, Jak se zjistilo, tak Pavel Hejzlar narušuje svojí přítomností a chováním schůzky družiny Netopýrů. Proto bude výrazně upozorněn, že pokud s tím nepřestane, budou použity důrazné a nátlakové prostředky ze strany vedení oddílu.

8, Zaměření na květen :

         1, Historie Českosl. Armády

         2, Měření výšky – alespoň 2 způsoby

         3, Měření vzdálenosti – alespoň 2 způsoby

         4, Hlavní hvězdy a souhvězdí

         5, Odhady vzdálenosti podle pomůcek

9, Další činnost oddílu :

         A, 8.5. Střediskové závody. Sraz všech členů ve 13 hodin u klubovny. Závody jsou podle pravidel Svojsíkova závodu, která jsou stejná jako loni a jsou v klubovně. Závodu se zúčastní všichni naši členové – případné chybějící členi se doplní.

         B, 15.5. Se koná v Maternici veliká středisková hra, kterou připravuje 4.oddíl. jakmile budou známi podrobnosti, tak je uveřejníme.

         C, 22.5.Výprava do Hradce Králové. Zajdeme do Junu na dovybavení krojů, do Trapera a samozřejmě navštívíme bazén.

         D, 28. – 31.5. Přihlášení členové jedou na Intercamp.

         F, 6.6. Se sejde oddílová rada v 9.00 hodin v klubovně na Skalce.

10, Na střediskové radě byla odhlasována výměna správce srubu. Pro neplnění povinností správce srubu byl bratr Gajdoš odvolán a místo něho byl novým správcem srubu zvolen bratr Vitamín.

11, 23.4. Se v malém sále divadla konal střediskový sněm, na kterém byla zvolena nová středisková rada. Novým vůdcem střediska byl zvolen bratr Ivín a jeho zástupcem bratr Otík Regner. Celou novou střediskovou radu najdete na webu v odkazu středisko.

12, Na střediskovém sněmu bylo rozhodnuto, že budeme usilovat o přejmenování pionýrského parku u tenisových kurtů na park A.B.Svojsíka. Pokud se tak stane, bude potřeba se o tento park starat a dávat ho do pořádku.

13, Intercamp – dodatečně bude ještě upřesněna schůzka s rodiči. Byli vypracovány omluvenky pro všechny účastníky. Všem je osobně předá Roy. Odjezd bude vlakem v pátek ráno okolo 10 hodiny a návrat bude v pondělí okolo 20 hodiny. Vše bude ještě dodatečně upřesněno.

14, Tábor – po dohodě vedení oddílu budeme trvat na všech podmínkách pro účast na táboře. Také upozorňuji, že nejmenší počet účastníků pro konání tábora je 14 bratrů. Zatím se nevrátila ani jedna předběžná přihláška, takže tábor je ohrožen. Přesné pořadí a informace najdete na nástěnce a na webu v sekci bodování a tábor.

15, Protože se šíří nejrůznější fámy o tom, že řada lidí končí činnost v oddíle, je třeba vše řádně prověřit. Po dohodě bylo oznámeno, že bratři Closeo a Bidlo končí. Proto poslední schůzka Bobrů se uskuteční v pátek 7.5.2004. Zároveň prosím aby na tuto skutečnost upozornili všechny svoje členy a také se s nimi domluvili, aby všichni přišli. Upozorňuji vedení družiny, aby si připravili k předání klíče od klubovny, kroniku a provedli revizi pokladny. Zbylí členové družiny budou přeřazeni do družiny Netopýrů. O tom zda ještě budou chodit bratři Zip a Milan Kozák se rozhodne v pátek.

Bratr Bedřich prozkoumá fámu o údajném končení bratra Drobka.

 

V Červené Kostelci 2.5.2004

Zapsal Roy

Zpět k přehledu